loader

O Nama

01

O Nama

Pomažemo U RASTU VAŠEG POSLOVANJA

Pravilno poslovanje u nekoliko koraka

#

SVE ŠTO TREBATE
U JEDNOM RJEŠENJU

Knjigovodstveni servis Obdan d.o.o. utemeljeno je 11. svibnja 1992. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnivač društva je Vera Bartolin, certificirani ovlašteni knjigovođa od strane RRIFa. Od 03. veljače 2014. godine ulogu direktora i vlasnika društva preuzima Martin Bartolin, dok Vera Bartolin preuzima funkciju prokurista društva. Društvo Obdan poslije preko 30 godina i posjedujemo preko 50 godina radnog iskustva u različitim aspektima knjigovodstva, poreza te poslovnog planiranja. Od samog početka društvo pruža usluge savjetovanja i vođenje poslovnih knjiga za fizičke i pravne osobe. U svojem poslovanju posebnu pažnju posvećuju stručnosti, preciznosti, transparentnosti kao i stvaranju osobnog te individualnog odnosa sa svakim klijentom.

Glavni zadatak društva je svojim znanjem pružiti podršku i sve potrebne usluge kako bi se potencijalni i sadašnji klijenti mogli bezbrižno posvetiti svojem poslovanju i ispunjavanju svojih poslovnih obveza sukladno zakonima Republike Hrvatske. Društvo Obdan u svojem poslovanju osim što pruža knjigovodstvene usluge nudim i usluge poslovnog praćenja i planiranja, edukacije i savjetovanja kako rukovodećeg kadra tako i zaposlenika u obliku savjetnika ili mentora.

02

Savjetovanje

PRIPREMA ZA PRVI SUSRET S KNJIGOVODSTVENIM SERVISOM

Upućivanje

Svaki direktor najbolje poznaje svoje društvo kako povijest poslovanja, sadašnje poslovanje tako i buduće poslovanje i smjer razvoja svojeg društva. Da bi Vas mogli što bolje pratiti i savjetovati nužno je da znamo par osnovnih informacija o društvu:

  • Pravni oblik društva (neprofitna organizacija, obrt ili d.o.o./j.d.o.o.) pošto svaki oblik nosi svoje specifičnosti, obaveze i mogućnosti
  • Lokaciju poslovanja (tuzemno ili/i međunarodno)
  • Opće informacije o poslovanju i poslovnoj ideji društva kako bi na osnovu prošlosti lakše formirali sadašnjost te oblikovali budućnost

Nakon uspješnog inicijalnog sastanka ili telefonskog poziva ćemo Vam poslati popis dokumentacije koja nam je potrebna da možemo nastaviti pratiti Vaše poslovanje ukoliko društvo već posluje sa što manjim opterećenjem za Vas i Vaše poslovanje te postavljanja poslovanja ukoliko je društvo tek započelo sa poslovanjem.